eXtra hatékonyság

Az AADS Server szoftver segítségével a már meglevő Windows 7 / 8 / 10 alapú számítógépén egyszerre több felhasználó is dolgozhat, ugyanazokkal a programokkal és környezetben.

Az egyidejűleg használható Távoli Asztal munkaállomások számát a gépének fizikai teljesítménye (processzor, memória,stb) határozza meg. Ezen felül az AADS Server rendszer megközelítőleg egyenértékű egy Microsoft Terminál Szerver 2012/2019 tudásával.

eXtra hatékonyság Windows Szerveren

Windows Szerver rendszeren az AADS Server-el kihasználhatja ugyanazokat a funkciókat, amik a Citrix-ben is adottak, sőt még annál is többet, viszont a Citrix áránál jóval kedvezőbben. Teljesítmény optimalizálás; alkalmazás felügyelet; összesimuló/egybeépülő/egymásba integrált Asztal & Windows; integrált webszerver (online desktop); mindezt egy csomagban!

AADS Server -el elkerülheti a már ismert Terminal Server esetleges hátrányait, de kihasználhatja annak minden előnyét:

 • Szerverenként csak egy licenc – csupán egyszer kell fizetnie.
 • Unlimited – korlátlan egyidejű távoli asztal kapcsolat.
 • Unlimited – korlátlan teljesítmény a beépített terhelés szabályozással
 • Alkalmazás felügyelet. Segítségével a felhasználók csak a szükséges programokat használhatják
 • Egymásba integrált szerver-kliens Windows ablakok és munkafelület
 • Biztonságos, könnyen konfigurálható SSL szerver-kliens kapcsolat
 • Integrált webszerver. Böngészővel használható online desktop
 • Egyszerűbb verzió (Small Server) és Professzionális (Enterprise) lehetősége
 • Működik Windows XP Pro SP2 (vagy újabb), Vista Business/Ultimate 32/64bit, Windows 7 Professional/Ultimate 32/64bit, Windows 8.1 Pro 32/64bit, Windows 10 Pro 32/64bit, Windows 11 Pro 32/64bit  és Windows Server 2003, -2008 32/64bit, -2008R2 64bit, -2012 64bit -2016 64bit -2019 64bit (Server,SBS,Foundation) -2022 környezetben

Korlátlan teljesítmény

Több AADS Server szerver képes egy egységként (Farm) működni, ezáltal egyenletesen osztva el a kiszolgálói teljesítményt a felhasználók között. Az maximális határt az AADS Server-el csupán a kiépített infrastruktúra, szerverek, hálózat(internet) teljesítménye határolja be.

AADS Server Farm-ot létrehozhat akár vegyes (WinXP Pro, Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10 és Windows Server) rendszerekkel is, mindegyiken AADS Server Enterprise programmal.

Elolvashat néhány példa megoldást, javasolt konfigurációkkal, árakkal: Példák/megoldások

A beruházás költségei

Ennek a megoldásnak a költségeit alapvetően három tényező határozza meg:

 • A gépek (hardver) ára
 • A feltelepített,használt szoftver licencek
 • Üzemeltetési költség(0-24 órás üzem)

Amennyiben szeretné folyamatosan naprakészen tartani szoftvereit az összes munkaállomáson és szerveren, akkor célszerű 2-3 évente betervezni újabb hardvereket (szoftver licencekkel együtt). Bár a meglevő eszközök tovább is működhetnek, de gyakorlatilag a legújabb programoknak, üzleti rendszereknek egyre nagyobb a teljesítmény igényük, illetve a régebbi alkatrészeknek kevésbé megbízható a folyamatos működtetésük. Idővel megnövekszik az üzemeltetési, karbantartási költség és a váratlan rendszer leállások(hardver hiba) esélye.

Amennyiben AADS Server-et használ, több helyen is spórolhat. Például ha van 50 alkalmazottja (munkaállomás) :

 • Használhatja a régi, akár elavult gépeit. Nem szükséges 50 új gép vásárlása és megújítása évről évre, bár 1-2 nagyobb teljesítményű gép kell az AADS Server futtatásához
 • Nem szükséges vásárolnia 50 Windows, Office, Vírusirtó, stb. programot/licencet, csupán az 1-2 kiszolgáló gépre. (A különböző szoftvereknek eltérő lehet a licencelése!)
 • A régi, elavult gépein már nem kell hogy fusson minden új program. Elegendő csupán a Távoli Asztal Kliens futtatása, amivel csatlakozhat az AADS Server kiszolgálókhoz. Ezáltal még az esetleges vírus támadások, hardver-szoftver instabilitásból és egyéb hibákból adódó problémákat elegendő csak 1-2 gépen felügyelni, kijavítani, aminek a költsége mindenképpen kevesebb, mint 50 független gép karbantartása.

Elolvashat néhány példa megoldást, javasolt konfigurációkkal, árakkal: Példák/megoldások

Egyszerű telepítés

Indítsa el a Setup-programot, kövesse a telepítés során megválaszolandó kérdéseket(Magyar, Angol, Spanyol, Lengyel,stb. nyelvű). Egyszer újra kell indítani a rendszert és máris kész!

Integrált webszerver. Online desktop.

A beépített webszerver lehetőséggel egy egyszerű elérhetőséget biztosíthat alkalmazottainak web böngészőn keresztüli munkához. A szolgáltatás által nyújtott weboldal igény szerint testre szabható (csak MS Explorerrel /Edge böngészővel működik).

Programok futtatása

 • Távoli Asztalról minden felhasználó(aki engedélyezve van) és program elérhető, ami eredetileg telepítve van a Windows Professional rendszerben, illetve azok is, amiket külön installáltunk. Lehetnek akár a régi alkalmazások.
 • Minden program, amit feltelepített a kiszolgáló gépre, használható lesz AADS Server-en keresztül, utólag telepítve is. Például az általában használatos Microsoft Office termékek ugyanúgy futtathatóak. (Ami Microsoft Terminal Szolgáltatással nem elérhető…….) Költségtakarékos alternatíva lehet az Open Office irodai programcsomag is, ami szintén jól használható AADS Server szerver-el.

Megjegyzendő: Néhány szoftver gyártó nem engedélyezi a programjának egyszerre több felhasználó általi használatát. Esetleg szükséges lehet több felhasználóra való licencek megvásárlása. Mindenképpen olvassa el a használni kívánt programnak licenc szerződését, leírását. Az AADS Server nem használható a licenc szerződés megsértése esetén!
Jó tudni: Vannak programok, amiknek futtatása nem lehetséges Távoli Asztalról. Például játékok. Ezek az alkalmazások igen gyors, nagy teljesítményű grafikai teljesítményt és megjelenítési sebességet igényelhetnek, amit a távoli asztal programja nem képes követni. Mindazonáltal ezzel a megoldással tökéletesen használhatóak az általános irodai, üzleti, számlázó, raktározási, stb. programok, akár otthoni felhasználásra is.

LDAP vagy hasonló felhasználó azonosító/hitelesítő rendszerek

Lehetőség van LDAP vagy más felhasználó azonosító/hitelesítő rendszer használatára. LDAP beépítésére szükség lehet eGroupware, Open Groupware, vagy hasonló termékek használatakor. Az LDAP szintén jól használható Samba kiszolgálókkal is.

Az LDAP szintű hitelesítés megoldható a www.pgina.org leírása szerint. Az AADS Server támogatja a gina.dll csatolását.

Alkalmazás felügyelet és közzététel

Eljuttathat egyszerre akár több programot is a felhasználókhoz vagy csoportokhoz Asztal használata nélkül is! (hasonlóan a Citrix-hez). A felhasználók csak a számukra engedélyezett programokat/alkalmazásokat futtathatják. Kérjük töltse le és olvassa el a teljes felhasználói leírást, ami tartalmazza az Application Control használatát (jelenleg csak angol nyelven).