Online és Offline Licencek

A termékünket “Offline” vagy “Online” licenckóddal használhatja

„Online” licenc előnyök és hátrányok

  Bármikor áttelepítheti a licencet egy másik szerverre annélkül, hogy azt engedélyeztetni kellene nálunk. Abban az esetben, ha teszteléshez telepíti, vagy rugalmas környezetben használja, könnyedén újratelepíthető az újabb szerverre.

  A licenc szervereink eléréséhez a kiszolgálónak állandó internet kapcsolatra van szüksége. Minden egyes újraindításkor, vagy legkésőbb 3-4 naponta megújítja az ideiglenes licencet a licenc-szervereinken. Amennyiben nincs internet kapcsolat, az AADS lelassul, vagy akár el sem indul. Távoli bejelentkezés esetén a felhasználó értesítést kap a szerver licenc érvénytelenségéről. A licenc hitelesítésnek 3-4 napos türelmi ideje van, akkor is működik, ha megszakadt az internetkapcsolat. Tehát van 3 napja az internet csatlakozás kijavítására, mielőtt az AADS szolgáltatás leállna. Ugyanazon licenc egyszerre két gépen elindítva blokkolhatja a licencet! Ezen esetben újraaktiválás szükséges (licenc reset). Egy éven belül maximum 5-ször lehetséges aktiválni, egyéb esetben adminisztrációs költséget számítunk fel:  50EUR + a licenc árának 20%-a! Ugyanazon gépen frissítés telepítése bármikor lehetséges. Az AADS kezelő felületén lekérdezhető a licenc-szerver kapcsolat aktuális állapota.

„Offline” licenc előnyök és hátrányok

A szervernek nincs szüksége állandó internet kapcsolatra, csupán egyszer, a telepítéskor.

Amennyiben szeretné másik kiszolgálóra telepíteni az AADS licencet, küldenie kell számunkra emailben egy újraaktiválási kérelmet (licenc reset). Érthető okokból nem fogadunk el havonta új kérelmet ugyanarra a licencre! Fél éven belüli (180 nap) másodszori telepítéskor amennyiben másik gépre installálják, annak egyszeri aminisztrációs díja: 50EUR + a licenc árának 20%-a! Ugyanazon gépen frissítés telepítése bármikor lehetséges.

AADS Server demó

A demó verzió 60 napig érvényes “Online” licencel működik. A licencet a telepítés során engedélyezzük. Demó verziót nem lehet “offline” licencel használni.

AADS Server végleges

A megvásárolt, végleges termékverzióink eredetileg “Offline” licencel települnek. Ez annyit jelent, hogy csupán a telepítéskor szükséges élő internet kapcsolat.
Bármikor átkérheti “online” licencelésre a következő WEBOLDAL segítségével (kis türelmet, még készül a magyar oldal)

Egy licenc, egy szerver

Licenc telepítésekor a licenc a kiszolgáló hardveréhez és az operációs rendszeréhez kötődik. Nem lehetséges egyszerre több gépen, szerveren használni ugyanazt a licencet. Amennyiben megvásárolt egy végleges licencet, bármikor lekérdezheti a licenc-történetet a következő oldalon: Telepítési történet.

A licenc kód felépítése

Kétféleképpen jelenhet meg a licenc kód:
– 12 helyiértéken, A-tól Z-ig, 0-tól 9-ig. Például: 12AB 34CD 56EF (ez nem egy használható kód)
– 18 helyiértéken, csak betűket használva A-tól Z-ig. Például: EKOHIGJZ-TTMJKDFG-EWPLKAQR (ez nem egy használható kód)

© AADS-Wordlwide Hungary 2013